ZiskejZdravi.cz

Luštěniny a soja

Filtrovat

Filtrovat

Cizrna

Cizrna

Cizrna se původně pěstovala ve Středomoří a Středním východě, ale brzy se rozšířila do celého světa. Nejvíce se používá ...

více

Čočka velkozrnná

Čočka velkozrnná

Čočka je rostlina pocházející z Přední Asie, asi 40 cm vysoká, která plodí lusky a v nich obvykle dvě semena čočky. ...

více

Fazole

Fazole

Pokud bychom měli uvažovat nad fazolemi zjistíme, že jich je mnoho různých tvarů a barev. Od zelených přes fialové až hnědé, ...

více

Fazolky

Fazolky

Zelené fazolky jsou další výbornou možností jak využít luštěniny. Jsou to vlastně nedozrálé plody velkých fazolí, které se jedí celé i ...

více

Fazolky mungo

Fazolky mungo

Jak jsem se dočetla fazolky mungo se nesprávně nazývají zelená sója. Někdy se také říká boby mungo. Jde o velice ...

více

Hrách zelený

Hrách zelený

Sladký a lahodný zelený hrášek je jedním ze starověkých druhů zeleniny. Hrášek je pravděpodobně původem z Himálajských planin a ...

více

Sója

Sója

Sojové boby jsou semena sóje fazolové a obsahují velké množství velmi cenných látek, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Sója ...

více