
Brusinka
Brusinka
Moruše
Kiwi
Karob
Oliva
Propolis
Mateří kašička
Jáhly (proso)
Zázvor
Petrželka
Sezamový olej
Meloun vodní
Agávový sirup
Tempeh
Tebi - lahůdkové droždí
Rajský protlak
Kokosová smetana
Kokosové máslo
Rýžový nápoj
Rýže
Kokosový olej
Pohankový nápoj
Kokosový nápoj
Rýžová mouka
Pohanková mouka
Pohanka
Kukuřice
Kukuřičná polenta
Jáhly, nebo také loupané proso je stará obilnina, původem z Indie. V Čechách se jáhly pěstovaly před mnoha lety potom je
víceKukuřice pochází z USA, kde je dodnes hlavní zemědělskou plodinou. Její pěstování, jak se ukazuje, pomalu zdomácnělo téměř po celém světě,
víceKukuřičná krupice je další možností zpracování zrna kukuřice. Je však méně hodnotná než kukuřičná celozrnná mouka, protože z ní byly odstraněny
víceKukuřice je jednou z nejvýnosnějších plodin světa. Kukuřičná mouka se vyrábí z jemně mletého kukuřičného zrna a využijete jí při zahušťování
vícePolenta se vyrábí z kukuřičné mouky a je to kaše či v hustší podobě knedlík. Patří mezi nejrozšířenější pokrmy na Balkáně,
víceKukuřičný šrot se vyrábí mletím kukuřičných zrn a obsahuje hodnotné množství draslíku, fosforu, železa a thiaminu. Výhodou je, že neobsahuje lepek
víceOves je obilí nejbohatší na živiny. Nejvíce jsou zastoupeny fosfor, železo, vitamín B1, zinek, hořčík, dále obsahuje škrob, fruktózu,
vícePohanka pochází z východních zemí v oblasti Asie a v Evropě se začala pěstovat hlavně v Polsku, v Rusku a v
vícePohankovou mouku lze použít na vaření a pečení, ale také jako příměs do běžné mouky na zvýraznění chuti. Je alternativou k
víceTěstoviny vyrobené z pohankové mouky se vyrábějí bezvaječné a jsou díky svému složení vhodnou alternativou pro bezlepkovou dietu. Díky obsahu rutinu
více