ZiskejZdravi.cz

Obilniny

Filtrovat

Filtrovat

Jáhly (proso)

Jáhly (proso)

Jáhly, nebo také loupané proso je stará obilnina, původem z Indie. V Čechách se jáhly pěstovaly před mnoha lety potom je ...

více

Kukuřice

Kukuřice

Kukuřice pochází z USA, kde je dodnes hlavní zemědělskou plodinou. Její pěstování, jak se ukazuje, pomalu zdomácnělo téměř po celém světě, ...

více

Kukuřičná krupice

Kukuřičná krupice

Kukuřičná krupice je další možností zpracování zrna kukuřice. Je však méně hodnotná než kukuřičná celozrnná mouka, protože z ní byly odstraněny ...

více

Kukuřičná mouka

Kukuřičná mouka

Kukuřice je jednou z nejvýnosnějších plodin světa. Kukuřičná mouka se vyrábí z jemně mletého kukuřičného zrna a využijete jí při zahušťování ...

více

Kukuřičná polenta

Kukuřičná polenta

Polenta se vyrábí z kukuřičné mouky a je to kaše či v hustší podobě knedlík. Patří mezi nejrozšířenější pokrmy na Balkáně, ...

více

Kukuřičný šrot

Kukuřičný šrot

Kukuřičný šrot se vyrábí mletím kukuřičných zrn a obsahuje hodnotné množství draslíku, fosforu, železa a thiaminu. Výhodou je, že neobsahuje lepek ...

více

Oves

Oves

Oves je obilí nejbohatší na živiny. Nejvíce jsou zastoupeny fosfor, železo, vitamín B1, zinek, hořčík, dále obsahuje škrob, fruktózu, ...

více

Pohanka

Pohanka

Pohanka pochází z východních zemí v oblasti Asie a v Evropě se začala pěstovat hlavně v Polsku, v Rusku a v ...

více

Pohanková mouka

Pohanková mouka

Pohankovou mouku lze použít na vaření a pečení, ale také jako příměs do běžné mouky na zvýraznění chuti. Je alternativou k ...

více

Pohankové těstoviny

Pohankové těstoviny

Těstoviny vyrobené z pohankové mouky se vyrábějí bezvaječné a jsou díky svému složení vhodnou alternativou pro bezlepkovou dietu. Díky obsahu rutinu ...

více