ZiskejZdravi.cz

Ředkvička

Ačkoli nás rodiče v dětství nutili jíst různou zeleninu, asi jsme málokdy slyšeli "jezte ředkvičky". Brokolice, špenát a zelené fazolky jsou v takovýchto případech mnohem běžnější, ovšem byla by velká škoda se ředkviček vzdát. Naopak pro svou výraznou chuť a hlavně zdravotní výhody by měly ředkvičky být častou složkou našeho jídelníčku.

Jejich pálivá příchuť a přírodní kořenitost může z těla eliminovat přebytečné hleny a ředkvičky jsou tak obzvláště nápomocné při léčení chřipky či bronchytidy. Dokážou také zklidnit bolest v krku. Ředkvičky mohou sloužit i coby prevence virových infekcí, a to díky vysokému obsahu vitamínu C.

Ředkvičky přirozeně ochlazují organismus a jsou přirozeným prostředkem pro čištění trávicího systému, pomáhají zlikvidovat a eliminovat usazeniny z jídla a toxiny. Díky obsahu sirných esencí pomáhají při detoxikaci jater a napomáhají práci žlučníku. Ředkvičky tak mají uklidňující efekt na trávicí systém a ulevují od nadýmání a nevolnosti.

Díky svému obsahu fytonutrientů, vlákniny, vitamínů a minerálů jsou ředkvičky skvělou ochranou proti rakovině. Jeden šálek čerstvých ředkviček má méně než 20 kalorií, ovšem spoustu nutrientů a vlákniny.



Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat